Šta ovo Kamala reče o Trampu, realno li je? Nacija na nogama, haos u najavi - javno ga je prozvala!
Kamala Haris i Donald Tramp, Foto: EPA/Erik S Lesser, EPA-EFE/Yuri Gripas / POOL

BORBA TITANA

Šta ovo Kamala reče o Trampu, realno li je? Nacija na nogama, haos u najavi - javno ga je prozvala!

Najnoviji napadi dolaze pošto je Kamala nedavno objavila svoju ličnu medicinsku dokumentaciju

Objavljeno:

Kamala Haris ismevala je Donalda Trampa na mitingu u Grinvilu u Severnoj Karolini u nedelju, prozvavši ga da nije objavio nedavne medicinske kartone jer ne želi da otkrije koliko je "slab" da bi vodio državu kao što je Amerika.

"Zapitate se – zašto njegovo osoblje želi da se to sakrije? Morate da se zapitate – da li se plaše da će ljudi videti da je on suviše slab i nestabilan da bi vodio Ameriku? Da li je to u pitanju?", rekla je Kamala.

Najnoviji napadi dolaze pošto je Kamala nedavno objavila svoju ličnu medicinsku dokumentaciju, a nakon što je Tramp odbio da učestvuje u drugoj predsedničkoj debati.

U Severnoj Karolini Kamala je optužila Trampa da "nije transparentan" sa biračima, posebno zato što nije objavio najnovije medicinske informacije, što je "radio svaki drugi predsednički kandidat u modernoj eri", rekla je ona, prenosi Politico.

Tramp, koji je sa 78 godina najstarija osoba koja je postala predsednički kandidat, nije objavio detalje o svom zdravlju.

Neke tri nedelje uoči izbora, Harisova i Tramp okupili su pristalice u nedelju širom zemlje. Potpredsednica je vodila kampanju na Univerzitetu Istočne Karoline, a Tramp je održao miting u Preskot dolini u Arizoni, državi u kojoj nedavne ankete pokazuju da dobija prednost.

Tramp je stupio na scenu u gradu severno od Feniksa dok su pristalice mahale crvenim, belim i plavim natpisima "Obezbedite našu granicu", i pričao o planovima da angažuje 10.000 novih agenata granične patrole – što je signal da pojačava svoje krilo imigraciji.

"Trebaju nam agenti. Oni su nam jako potrebni", rekao je Tramp, obećavajući da će lobirati u Kongresu da odmah odobri povećanje od 10 odsto za sve agente granične patrole, nekoliko trenutaka nakon što su članovi Nacionalnog saveta za granične patrole izašli na scenu da objave da podržavaju bivšeg predsednika.

Kamala Haris i Donald Tramp
Kamala Haris i Donald Tramp foto: SAUL LOEB / AFP / Profimedia

Sindikat, koji predstavlja više od 18.000 pripadnika graničnih patrola, podržao je Trampa 2016. i 2020. godine, ali je takođe dao podršku za propali zakon o granici koji je Tramp pomogao da se blokira.

Haris je više puta napadala Trampa zbog njegove uloge u ubijanju dvopartijskog zakona o granici ranije ove godine. Tokom svog prvog putovanja na granicu kao predsednički kandidat krajem prošlog meseca, Haris je optužila Trampa da "igra političke igre" kada je u pitanju bezbednost granica.

Kamala se osvrnula na prevremeno glasanje, koje počinje u četvrtak u Severnoj Karolini.

"Približavamo se glavnom delu. Reći ću vam samo ovo - biće to teška trka do samog kraja, a mi trčimo kao autsajder", rekla je Kamala.

Kamala Haris
Kamala Haris foto: AP Photo Jacquelyn Martin

Kamala vodi po anketama

Među verovatnim glasačima na predstojećim američkim izborima u novembru, demokrata Kamala Haris vodi sa 50 odsto glasova, u odnosu na 48 odsto za republikanca Donalda Trampa, pokazala je anketa ABC news/Ipsos.

Isto tako, među registrovanim glasačima Kamala Haris ima podršku 49 odsto birača, dok je 47 odsto anketiranih reklo da će glasati za Trampa, piše ABC news.

Kada je u pitanju poverenje u upravljanje ekonomijom, Tramp ima prednost od osam odsto, i vodi sedam procentnih poena u odnosu na Haris kada je u pitanju rešavanje problema inflacije u SAD.

Republikanac takođe ima vođstvo od 10 poena kada je u pitanju ilegalna imigracija, a 56 odsto birača je reklo da podržava deportaciju ilegalnih migranata.

S druge strane, 56 odsto birača podržava stav Kamale Haris da federalna vlada treba ponovo da dozvoli abortus u svim državama, nakon što je ono ukinuto za vreme Trampovog mandata, što je politika koje se republikanac i dalje pridržava.

Odvojena anketa Njujork tajmsa i koledža Sijena pokazala je da je podrška za Haris među latinoameričkim biračima značajno opala, kao i da ona gore stoji u podršci od poslednja tri demokratska kandidata za Belu kuću, i da je ranjiva u nizu glavnih pitanja, uključujući ekonomiju, imigraciju i kriminal.

Anketa je pokazala i da Trampove oštre poruke protiv imigranta u kampanji, nisu odveli latino birače kod Kamale Haris.

Bonus video:

06:21

KAMALA POBEDILA U SVIM KLJUČNIM TEMAMA! Jelača uživo iz Njujorka otkriva: Tramp nije uspeo da privuče neopredeljene birače

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.